Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsman häktad för mordförsök

Den 22-årige mannen flydde från akuten och misshandlade en 49-årig man vid Konsum Eken. På torsdagsförmiddagen häktades han för mordförsök.

Annons

Strax efter gripandet i söndags överfördes mannen till rättspsykiatriska avdelningen vid Huddinge sjukhus. Under häktningsförhandlingen i Gävle tingsrätt fanns mannen med via videolänk.

På två tv-skärmar i sal sju syntes mannen sitta med handfängsel vid ett bord bredvid sin advokat. I det lilla rummet fanns också två uniformsklädda personer.

– Han är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök alternativt grov misshandel. Han har slagit, sparkat, stampat och hoppat på målsägarens huvud, säger vice chefsåklagare Ulf Back.

Den före detta justitieministern Thomas Bodström har utsetts till 22-åringens advokat. Men vid häktningsförhandlingen var han tillfälligt ersatt av advokat Emma Persson som meddelade att mannen nekar till brott.

Tingsrätten beslutade att häkta mannen som på sannolika skäl är misstänkt för mordförsök. Åtal ska vara väckt senast 27 mars.

Den 49-åriga mannen som blev utsatt för det grova våldet är fortfarande nedsövd. Han vårdas för allvarliga skallskador på intensivvårdsavdelningen vid Gävle sjukhus.

Erik Wikström

Mer läsning

Annons