Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtäktsoffer utsågs på krogen?

GÄVLE
Våldtäktsmannen kan ha utsett sitt offer redan på krogen.
Bland polisens vittnen finns en anställd på klubben Nivå, som kan ha sett den misstänkte våldtäktsmannen som förgrep sig på en 18-årig kvinna i lördags natt.

Annons
- Han som jobbar där är tydligen en god vän till den utsatta tjejen och kan ha gjort vissa observationer, säger Rolf Gustafsson vid Gävlepolisen.
Han vill fortfarande inte lämna ut något signalement på den misstänkte gärningsmannen, eftersom kvinnan som blev våldtagen för drygt två veckor sedan ska höras igen i morgon. Om hon läser ett signalement på gärningsmannen från lördagens våldtäkt kan det påverka hennes minnesbild av det hon blev utsatt för.
Däremot lovar polisinspektör Nina Nordlinder som håller i utredningen att hon kan ge ett detaljerat signalement i morgon. Ett så bra signalement att det räcker för ett gripande, menar hon.
Den första våldtäkten som begicks i gränderna i Gamla Gefle ägde rum under cityfesten i somras. En 16-årig flicka lurades iväg av en man som sa att han visste var hennes kompisar fanns. Flickan våldtogs av mannen i ett buskage och hon beskrev honom senare som drygt 20 år och "svensk".
Den andra våldtäkten ägde rum för två helger sedan. En kvinna som varit på O´Learys på Södra Kungsgatan slog följe med en man hon knappt kände. Det slutade med att hon våldtogs bakom biblioteket.
I lördags våldtogs en tredje kvinna på väg hem från krogen Nivå. Polisen tror nu att våldtäktsmannen kan ha utsett henne som offer redan inne på klubben. Kanske har han till och med pratat med henne för att ta reda på var hon bor.

MAGNUS LUNDQUIST

Mer läsning

Annons