Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandaler stänger sitt eget bad

/
  • Foto: LASSE WIGERT Vandaliserat. Valbobadet har blivit ett tillhåll på kvällar och nätter. På en och en halv vecka har staketet klipps upp sju eller åtta gånger. Dessutom har ungdomar klottat, krossat glas och förstört runt anläggningen.

VALBO
Ungdomarna i Valbo håller på att stänga sitt eget bad. Efter bara en dryg veckas öppethållande har badet vandaliserats för ungefär 20 000 kronor.

Annons
Valbobadet öppnade för säsongen den sjunde juni.

Krossat glas
- Sedan dess har staketet klippts upp sju eller åtta gånger. Två vattenutkastare till trädgårdsslangen har förstörts, det är ölburkar, skräp och bänkar i bassängen, glaskross i lilla barnbassängen, runt 50-metersbassängen och på gräsmattorna där folk ska ligga och sola. Papper och bänkar har eldats. Rutor har krossats och det är klotter överallt. Hopptornet har jag fått måla om, berättar Per Borgqvist, vaktmästare vid badet.
Inte nog med det. I fredags kväll när Per Borgqvist gick en vända vid badet upptäckte han en kille som körde crosscykel på gräsmattorna och ut mot fotbollsplanen. Per hann inte ifatt crossåkaren men tog senare kontakt med hans föräldrar.
- Jag känner igen nästan alla de här ungdomarna, säger Per som jobbat som vaktmästare sedan 1987 och dessutom är fritidsledare på Soffan under läsåret.

Besviken
Han är besviken och arg över det ungdomarna ställt till med. Inte nog med att han och den övriga personalen får massor av merjobb varje morgon, vandaliseringen kostar och badet har vid ett flertal tillfällen varit nedläggningshotat av ekonomiska skäl.
- De som drabbas i första hand är ungdomarna själva eftersom badet riskerar att stängas. Men det är inte bara ungdomarna som drabbas utan även vi i personalen. Vi får ta hand om skiten och stängs badet blir vi kanske utan jobb. Vad gör föräldrarna? Vet de vad barnen gör på kvällarna och nätterna?
Ungdomarna som förstör på badet gör det efter stängningstid trots att det är badförbud då. Enligt Per finns det ett rykte som säger att det är okej att bada kvällar och nätter men så är inte fallet.
- Jag vädjar till ungdomarna och föräldrarna att inte bada efter stängning och inte förstöra vårt bad.
MONIQA SWÄLAS
026-15 96 28
moniqa.swalas@gd.se

Mer läsning

Annons