Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vargpromenad i Sätra?

En varg – mitt i Sätra?
Pär Lindberg är säker på att det var en varg han såg på torsdagskvällen.
Lars Söderberg är inte lika säker på vad han såg.

Annons

Pär Lindberg och Lars Söderberg kom i var sin bil på Nyöstervägen i Sätra cirka 22.20 på torsdagskvällen, när de fick se det vargliknande djuret.

– Vargen kom lufsande på vänstra sidan av Nyöstervägen. Sedan korsade den vägen och försvann in på cykelbanan som går mellan Älgpasset och Kaveldunsvägen, berättar Pär Lindberg.

Han har aldrig sett en varg i frihet förut.

– Det var oväntat. Men det finns ju mycket harar och rådjur i området så det är kanske inte så konstigt att en varg söker sig in till Sätra, säger han.

– Man kan ju aldrig vara riktigt säker, men det såg absolut ut som en varg. Och vad skulle en hund göra där mitt i natten?

Lars Söderberg, som kom i bilen efter, trodde också att det var en varg som han såg från bilen. Men när han berättade om vargen på jobbet på Högskolan dagen efter fick han höra att i närheten bor en kvinna med två stora hundar som är på rymmen ibland.

– Så därför säger jag inte mer än att jag har sett ett vargliknande djur, på cirka 50 meters avstånd. Jag vågar inte säga mer, för då blir jag väl idiotförklarad, säger han.

Men möjligen var det verkligen en varg som Lars Söderberg och Pär Lindberg såg i Sätra på torsdagskvällen. Monica Eriksson på länsstyrelsen har nämligen fått in ytterligare en vargrapport.

– Det var en varg som sågs i Långbroarna nordväst om Valbo klockan 17.40 på torsdagen. Det är inte alls otroligt att det är samma varg som sedan vandrat till Sätra, säger hon.

– Jag vill gärna ha fler rapporten om det är någon annan som sett vargen, säger hon.

Mer läsning

Annons