Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värmen lockade till utomhusbad

/

GÄVLE/SANDVIKENIngen har kunnat klaga på badvädret denna sommar. Men det varma vädret har inte lockat till bad i pool. Ändå redovisar baden bra siffror. Parkbadet är ett inomhusbad så det syns direkt på besökssiffrorna när det är regnväder eller solsken.

Annons
- Vi tror det blir mindre besök i augusti. Folk väljer Storsjön när det är så här varmt. År 2000 var det regnsommar och vi har aldrig haft så många besökare. 2001 var ett normalår, säger badchef Christina Jäderberg.
Valbobadet har däremot haft en markant ökning av besökare. Badet öppnade först i samband med skolavslutningen och stängde i söndags. Augustisiffrorna är därför preliminära men ändå positiva.
- Det är det tio meter höga hopptornet som är attraktivt för ungdomarna. Jag törs nog sticka ut hakan och säga att vi haft fler ungdomar än Fjärran Höjder, säger badmästare Per-Åke Thorsell.
Hemlingbybadet har också haft fler besökare än vanligt men några besöksiffror registreras inte.
- Det har varit mer än normalt men inga toppar. Idealet för oss är när det är kallt i vattnet och varmt i luften. Då väljer folk pool, annars väljer de havs- eller sjöbad.
Inte heller Harnäsbadet har någon statistik.
- Medlemmar och barn under sju år går ju in gratis men det här är det bästa jag varit med om. Det var bra 1994 också men den här sommaren slår rekord. Värmen har hållt i sig så länge så vi har folk hos oss fast skolorna börjat, säger Bengt Cramling.
Harnäsbadet kommer att ha öppet så länge det är badväder. Gefle Dagblad har försökt få fram besökssiffrorna från Fjärran Höjder i tre veckor utan att lyckas. Ansvarig tjänsteman har varit på semester, svarar inte i telefonen samt datorproblem.
- Jag har inte hört annat än att de jobbar med det. Jag vet att det varit något strul med datorerna, krångel med entrésystemet, säger chefen för kultur- och fritid, Mats Öström.

MONIQA SWÄLAS

Mer läsning

Annons