Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varning för tjuven - lås även om du är hemma

GÄVLE Nu varnar polisen för åldringstjuvar som härjar i Gästrikland. - Man bör låsa dörren även när man är hemma, säger Rolf Gustavsson hos polisen.

Annons
Senast slog någon till i Bergby i tisdags. En 89-årig dam hade gjort sig redo för att gå till affären. I hennes portmonnä fanns 720 kronor. Dörren var olåst.
Det blev en obehaglig överraskning att någon varit inne i hennes bostad och stulit inte bara portmonnän utan även fem guldringar och flera armband utan att hon märkt någonting.
Det gjorde däremot två andra damer i Bergby. De beskriver en liten, kraftig man i 30- till 35-årsåldern. Den ena kvinnan upptäckte att den okände tjuven kom ut från hennes sovrum, den andra överraskade honom i köket.
I lördags besökte någon som sannolikt var samme person en 81-årig kvinna i hennes bostad på Lerduvevägen i Gävle. Mannen hade då sällskap av en kvinna och tillsammans bad de att få låna papper och penna för att skriva ett meddelande till 81-åringens granne. Efteråt saknades ett smyckesetui.
- Det finns sju anmälda liknande stölder i Eskilstuna, Västmanland och Dalarna, säger Rolf Gustavsson.
Att stölderna ligger nära varandra i tiden och att flera olika offers signalement på förövaren stämmer överens får polisen att misstänka att en och samme person hållit sig framme.

Mer läsning

Annons