Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Vi är inte på något sätt blåögda

GÄVLEKommunen har efter två och en halv månad fortfarande inte fått tillfredsställande uppgifter om de företag och de personer som vill delta i utvecklingen av hamnen.

Annons
- Jag har träffat Thier en gång och det var när avtalet skrevs. Hans roll i sammanhanget är en av de saker vi vill kartlägga, säger Åke Edin, vd för Gävle Stadshus.
Enligt avtalet med de båda företagen och kommunens moderbolag, Gävle Stadshus, ska den förberedande processen vara avslutad den 14 januari. Då ska kommunen ha skaffat sig all information om PMS och Cliffstone för att kunna gå vidare i diskussionerna om att släppa in de båda företagen som delägare i hamnen. Men kommunen har inte fått alla svar som de vill ha.
- Jag kan säga att det har tagit längre tid än vad vi trodde, men det beror inte på oss, säger Åke Edin.
- Vi har ett material som inte är tillfyllest. Vi har gått vidare med ganska detaljerade frågor och det gäller både personer och de företag de är involverade i.
Åke Edin vill inte kommentera uppgiften om Kenneth Thiers verkliga identitet och han är väldigt försiktig kring detaljerna. Kommunen och de två företagen har ålagt sig själva viss sekretess genom avtalet, ett så kallat letter of intent.
- Jag kommenterar inte enskilda inslag, säger Åke Edin.
Han poängterar också att kommunen inte förbundit sig till någonting än.
- Det är självklart att vi mycket omsorgsfullt granskar det här, vad det är för personer och konstellationer vi har att göra med.
- Vi är inte på något sätt blåögda, säger Åke Edin.
Att det tagit så lång tid att få fram uppgifter om bolagen har enligt Åke Edin försenat hela processen. Mycket av den planering som redan skulle ha varit gjord har uteblivit och kommer troligen inte att hinnas med till den 14 januari, när avtalstiden går ut. Hur den fortsatta processen ser ut får parterna diskutera då, enligt Åke Edin.
- Vi väntar otåligt på svar på våra frågor.
SVEN-OLOF EKMAN
026 - 15 96 42
svenolof.ekman_gd.se

Mer läsning

Annons