Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa klar före snabbmaten

/
  • Foto: EMMA EDERYD Bo för hamburger-kung.  Jonas Snygg fick förtur i tomtkön för ett år sedan för att han skulle starta en Burger King-restaurang i Gävle. Kommunen såg möjligheten till trettio arbetstillfällen. Det enda som hänt sedan dess är att Jonas Snyggs herrgårdslika hus börjar bli klart i Jonstorp vid golfbanan.

GÄVLE
En Burger King-restaurang i Gävle ligger fortfarande långt fram i tiden.
Samtidigt börjar Jonas Snyggs egen jättevilla bli färdig ute i Jonstorp. Han fick gå före i tomtkön på grund av att han lovade att öppna en restaurang i Gävle.

Annons
Men det privilegiet vill han tona ner.
-Även om vi inte fått förturen skulle vi fått tomt. De ringde till min fru och sa att det var våran tur, bara några veckor efter att jag fick förtur från kommunen, säger han.
Det var för ett år sedan. Sedan dess har Gefle Dagblad flera gånger skrivit att inte mycket verkar hända i fallet Burger King. Jakten på den perfekta lokalen tar uppenbarligen lång tid.
Enligt Jonas Snygg var han väldigt nära att göra en etablering i Valbo Köpcentrum, men den affären ska ha spruckit på grund av att en jurist schabblade bort affären.
Bert Larsson är ansvarig för etableringar i Valbo Köpcentrum. Han har aldrig hört talas om att Burger King skulle vilja etablera sig där.

Inte i köpis
-Jag har jobbat med köpcentrat i ett och ett halvt års tid, och borde känna till det. I köpis har det inte varit aktuellt, säger han.
I juni hoppas Jonas Snygg kunna flytta in i sitt nya hus, byggt i gammaldags herrgårdsstil med brutet tak klätt i dubbelfalsad plåt.
Utsikten över golfbanan får Jonas Snygg på köpet.
Han förstår att folk undrar varför det aldrig blir någon restaurang. Att man undrar om han utnyttjat sin ställning för att få en fin tomt.

Öppen för förslag
-Tomten hade jag som sagt fått ändå. Men det är klart att jag vill arbeta i Gävle nu när jag flyttar hit. Och min fru har tandläkarklinik i Sandviken. Jag är öppen för alla förslag, dyker nåt bra upp slår jag till, säger han.

MAGNUS LUNDQUIST

Mer läsning

Annons