Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vräkt man hotade värden

GÄVLE En 28-årig man som tidigare varit inneboende hos en ett år äldre man i Gävle greps och anhölls i förrgår, misstänkt för olaga hot.

Annons
I går försattes han på fri fot sedan rätten kommit fram till att risken för fortsatt brottslighet inte var tillräckligt stor för att motivera en häktning.
Hyresvärden vräkte 28-åringen efter en stöld av en ring. Han har tidigare lånat ut tusentals kronor till den inneboende utan att få några pengar tillbaka. När hyresgästen häromdagen blev utkastad ur lägenheten uttalade han enligt anmälan dödshot mot sin värd.
Mannen ska också ha hotat med att slå ut alla rutor i lägenheten. Detta uttalande gjorde han i närvaro av en tredje person som berättat för polisen att 28-åringen sagt detta.
Jourhavande åklagare beslutade anhålla mannen. Strax efter gripandet beslutades om husrannsakan i mannens cell på häktet. Det gjordes för att eventuellt finna den ring som hyresvärden förlorat.
Ingen ring hittades. Däremot gjorde mannen rena självmålet när han inför en polis förklarade att han kommer att döda sin hyresvärd den dag han blir fri igen.
28-åringen misstänks också för att ha tillskansat sig en bärbar dator som en bekant till hyresvärden lånat honom. Trots flera uppmaningar har datorägaren inte sett röken av sin maskin.

Mer läsning

Annons