Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westin körde ifrån Hedblom

/
  • Framför en stor skärm tar rallyförarna plats. Efter matchen skyllde Hedblom på sitt stall efter att Westin prejat honom av banan.
  • Första straffläggningen var på proffsnivå, då sköt Hedblom över ribban för det mesta. Nästa omgång blev för amatörer och då nätade golfproffset tre gånger.

Matchen var jämn men till slut tryckte Daniel ”Sulan” Westin gasen i botten och körde om Peter Hedblom under rallyt.
– Det känns bra, säger Westin.

Annons

Ute faller snön och gör det omöjligt för golfare och fotbollspelare att träna. Men på Golf- och nöjescentrum har man satsat på en mulitsportsimulator där det går att lägga straffar, sumobrottas och köra rally året om.

– Tanken är att erbjuda femkamper till möhippor, svensexor och ordna företagsevent, säger Christer Petersson, som jobbar ideellt på nöjescentret.

För att testa de olika sporterna har han bjudit in GIF:s Daniel ”Sulan” Westin och golfproffset Peter Hedblom för att mötas i en trekamp. Straffläggning i fotboll, olika hockeyövningar och slutligen rally.

Första grenen var hockey. Först straffläggning och sedan skulle de träffa en måltavla. Först ut var Hedblom som gjorde en lagom insats på straffläggningarna men ryckte upp sig när det gällde att pricka rätt.

– Sikte, då känns det som jag vinner, säger han och garvar lite rått åt sin motståndare.

Precis då sätter Sulan sin första straff.

– Skulle aldrig ha sagt något, lägger Hedblom till.

Men slutligen vinner den pricksäkre golfspelaren och tävlingen går över till fotbollsträffar, där den givne favoriten tar hem segern. Ställningen är då 1–1, och vem som är den bästa multiidrottaren avgörs med ett rally. Hedblom och ”Sulan” hoppar i varsin rallybil och trycker på gasen. Svordomarna och gliringarna haglar från Hedbloms mun men det blir den tystare tävlande som tar hem storsegern.

– Det var riktigt kul, säger Westin. Rebecca Wictor

Mer läsning

Annons