Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-tal ersätts efter skyfall

HOFORS
Ett 20-tal fastighetsägare kommer att få ersättning av kommunen efter skadorna från förra sommarens skyfall.

Annons
Det var natten mot torsdagen den 25 juli förra året då Hofors fick 86 mm regn på några timmar som över 150 fastighetsägare fick översvämningar i sina hus. Främst drabbades Lillåområdet och Born, men även flera fastigheter i Robertsholm fick omfattande skador. Hos många var vattnet meterdjupt i källaren och trots försäkringar så blev det kostsamt för den enskilde. För skador på byggnaden är självrisken tio procent på återställningen av skadorna, men lägst 10 000 kronor. För skador på utrustning gäller de vanliga försäkringsvillkoren.
Runt 150 fastighetsägare har efter översvämningen skrivit och begärt ersättning från kommunen då de ansett att kommunens ledningsnät inte var tillräckligt väl dimensionerat.
Kommunens försäkringsbolag, if, har låtit göra en omfattande teknisk utredning. Den visar att ett 20-tal fastighetsägare, främst i Born, kan göra anspråk på ersättning från kommunen. En ersättning för den självrisk som drabbat dem.
I dagarna ska alla fastighetsägare få brev från kommunen som talar om ifall de är ersättningsberättigade eller själva får stå sina kostnader, uppger kommunchef Lars Westin.
ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons