Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30 fick fast jobb på Ovako

HOFORSOrderingången har varit bra på Ovako och ökat stadigt under hela året. Nu märks en viss avmattning, men prognosen är ändå god.

Annons
Det gör att Ovako erbjuder fast anställning till ett knappt 30-tal anställda som har visstidsanställning fram till årssskiftet. Det innebär att bara ett tiotal av dem som anställts under de senaste månaderna får fortsätta med visstidsanställning till sista juni nästa år, uppger personalchef Klas Ågren.
Sedan semestern har ett 20-tal fått anställning och en viss nyrekrytering pågår fortfarande.
- Men det rör sig bara om en handfull personer till ett arbetslag på rör, säger han.

Fortsatt fyrskift
Trots att produktionen går bra har företaget beslutat ligga kvar på fyrskiftsnivån i stål- och valsverk. En utökning till femskift ger två skift mer i veckan, men innebär en personalökning på runt 50 personer.
Årets produktion beräknas till strax över 415 000 ton. I dagsläget ligger ändå produktionen på en årstakt på runt 450 000 ton, men den låga produktionen i början av året innebär att årsproduktionen blir lägre.
För nästa år beräknas en produktion på 440 000 ton, uppger Sten Lyckström, ansvarig för stål och ämnen.
Det innebär att företaget hamnar en bit under produktionsrekordet från år 2000 som var 463 000 ton. Men även årets produktion innebär jämfört med 1990 en kraftig ökning, 1990 producerades 234 000 ton.

ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons