Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

38-åring våldtog sovande kvinna?

En 38-årig man är misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i 20-årsåldern i Hofors. Han har tidigare dömts flera gånger för våldtäkt.

Annons

38-åringen är från Hofors, men skriven på en adress i Stockholmstrakten. Han och kvinnan befann sig på samma förfest hemma hos en tredje person i Hofors natten till lördag, men versionerna om vad som hände mellan klockan ett och fem på morgon skiljer sig åt.

Kvinnan har sagt till polisen att hon lade sig på en madrass i lägenheten och somnade. När hon vaknade till hade 38-åringen inlett ett samlag. Senare på dagen anmälde hon honom för våldtäkt.

38-åringen nekar inte till att de hade sex, men hävdar att det var frivilligt från båda parter.

38-åringen greps och anhölls på lördagen, men Gävle tingsrätt ansåg inte att det fanns tillräckliga skäl för att häkta honom och han släpptes i går eftermiddag. Han är fortfarande skäligen misstänkt för våldtäkt, vilket är den lägre misstankegraden.

38-åringen har dömts flera gånger förut, bland annat för våldtäkt och misshandel. 2006 frigavs han villkorligt efter ett treårigt fängelsestraff. När han greps i lördags var han villkorligt frigiven från ett kortare fängelsestraff för bland annat märkesförfalskning.

Mer läsning

Annons