Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

52-åring svårt skadad i misshandel

HOFORS
En 52-årig man vårdas på Gävle sjukhus med livshotande skador efter att ha blivit grovt misshandlad i Hofors på tisdagskvällen.

Annons
En 38-årig man är anhållen, misstänkt för misshandeln. Enligt vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand ska 38-åringen ha gjort vissa medgivanden. Mikael Hammarstrand är i övrigt mycket förtegen om omständigheterna kring brottet.
- Jag vill inte gå in på vad som har hänt ännu. Vi vet inte ens om mannen som har blivit misshandlad kommer att överleva. Enligt uppgift som jag har fått från sjukhuset ligger han i respirator, säger Mikael Hammarstrand.

Det var vid niotiden på tisdagskvällen som polisen larmades till Hofors efter ett telefonsamtal om en misshandel i en lägenhet. När polispatrullen kom till lägenheten hittade de den 52-årige mannen medvetslös och ensam i lägenheten.
Efter vittnesuppgifter kunde polisen dock hitta och gripa den 38-årige mannen. Enligt Mikael Hammarstrand ska alkohol ha funnits med i bilden.
Den 52-årige mannen ska ha blivit svårt slagen, dock inte med något tillhygge. Han fördes till sjukhus med blödningar i huvudet.
38-åringen som anhölls tidigt på onsdagsmorgonen, är sedan tidigare känd av polisen, men inte dömd för något våldsbrott.
Den misstänkte kommer förmodligen att begäras häktad på fredag.

SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander_gd.se

Mer läsning

Annons