Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

85-åring skrämde tjuv

HOFORS Den 85-åriga kvinnan vaknade av att någon lyste henne i ansiktet med en ficklampa. Detta räddade förmodligen henne från att få sitt hus genomsökt och tömt på värdesaker.

Annons

Kvinnan bor ensam i sitt hus i Born. I lördags hade hon som vanligt gått och lagt sig tidigt, läst och sedan somnat. Strax efter klockan tio vaknade hon av ljus och ljud i sovrummet, någon lyste på henne med ficklampa.
Tjuven blev skrämd och försvann snabbt ut ur huset.
85-åringen tog sig ner till bottenvåningen och hittade då ytterdörren öppen och nere i källaren stod också källardörren öppen. Allt tyder på att tjuven tagit sig in genom källaren.
Skåp och lådor stod öppna, men ingenting verkar ha stulits.
Kvinnans dotter, Eva Westerlund, berättar att hennes mamma mest var upprörd över att dörrarna till huset stod öppna och släppte in kylan.
- Nej, mamma var inte rädd, säger dottern. Hon ringde och berättade vad som hänt först på söndagen, och hon ville inte att någon av oss skulle komma och bo hos henne.
På måndagen var polisen på plats och försökte säkra spår efter inbrottet.
- Mamma fick ett otroligt bra bemötande av polisen, säger Eva Westerlund. Hon är så nöjd. Det vill jag säga, nu när alla klagar på polisen.

Lotta Hildingson

Mer läsning

Annons