Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

90 får lämna Ovako

/

HOFORS 90 personer får lämna Ovako med omedelbar verkan. Det blev resultatet av de centrala förhandlingarna. Runt 20 personer kommer att erbjudas avtalspension. De som tvingas sluta sägs i första hand upp på grund av kompetensbrist.
- Det gäller både fysisk och psykisk kompetens, säger metallordförande Tord Göransson.

Annons
I oktober varslade Ovako 120 kollektivanställda i Hofors på grund av arbetsbrist. Orsaken var vikande orderingång och fortsatt svag konjunktur.
Förhandlingarna blev hårda då företaget ville säga upp anställda med lång arbetstid, i många fall över 30 år i företaget. Personer som har någon form av arbetshandikapp och i många fall tidigare fått lättare arbetsuppgifter. Nu rationaliseras dessa bort, liksom personer som i många fall går eller har gått långtidssjukskrivna eller har sjukpension på deltid.

Tord Göransson framhåller att det är första gången som företaget varit så hårt att personer med någon form av arbetshandikapp sägs upp så här. Han medger att det varit tuffare förhandlingar än någonsin rent mänskligt.
Tidigare har företaget även beaktat mänskliga, moraliska skäl. Därför finns många som blivit kvar i lättare arbetsuppgifter. Med företagets förändrade synsätt nu blir det därför många som drabbas.
- Jag tror att det blir många mänskliga tragedier då folk känner sig utlämnade, säger Tord Göransson.
Han tycker inte att förhandlingsresultatet känns bra, men att man från fackets sida gjort allt man kunnat för att rädda så många som möjligt.

Personaldirektör Per Granath anser att facket ger en felaktig bild av uppsägningarna. De som tvingas gå är personer som inte klarar av jobb inom produktionen. Då det inte finns andra jobb eftersom företaget minskar på support- och servicefunktionen blir uppsägning en realitet. Ändå har så många som möjligt omplacerats och antalet uppsagda stannade vid 90 i stället för de 120 varslade.
- Vi vill verkligen också hjälpa alla som får gå och därför startas projektet Samverkan i Hofors, säger han.

Ovako har tagit initiativ till projektet, som är en samverkan mellan facken, kommunen, kyrkan, arbetsförmedlingen, länsstyrelsen och trygghetsrådet. Det innebär att alla uppsagda får ett forum dit de kan vända sig för att få individuell hjälp - som kan bli en utbildning eller nytt jobb.
Alla uppsagda kommer att få information om projektet, som ska pågå under 2004.
- Vi vill se det här som en nystart för de uppsagda och ska följa upp och utvärdera projektet, säger Per Granath.

Ulf Granström
026 - 27 75 93
ulf.granstrom@gd.se

Mer läsning

Annons