Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anette utsatt för nya hot

/
  • Arkivfoto: LASSE HALVARSSON Hotas fortfarande. Anette Överbring var nyckelvittnet i det så kallade mordbrandsmålet i Hofors. För det hotades och trakasserades hon och ytterligare fängelsedomar avkunnades. I dag, drygt ett år senare, finns hoten kvar.

HOFORSAnette Överbring, nyckelvittne i det uppmärksammade mordbrandsmålet, har återigen utsatts för hot.En 23-årig man misstänks för övergrepp i rättssak sedan han i lördags ska ha hotat henne till livet.

Annons
- Det är otäckt. Det har varit jobbigt det här året och det känns tungt att koppla in polis igen. Men man vet inte vad som kan hända, jag har ju barnen att tänka på, säger hon.
Det var vid en dans på Folkets hus i Hofors på lördagskvällen som 23-åringen ska ha följt efter henne på mycket nära håll.

Blev rädd
- Han var hela tiden alldeles bakom mig, sen ställde han sig med sitt ansikte bara någon centimeter från mitt och sa: "Du ska inte tro att du kommer att överleva det här." Jag blev rädd. Den här killen har hängt efter mig förut. Han är kompis med de som sitter inne nu, berättar hon.
23-åringen har under helgen hörts av polisen. Han förnekar att han skulle ha hotat Anette Överbring och hävdar att det rör sig om ett missförstånd. Han släpptes efter förhöret men är fortfarande misstänkt.
- Man vet när man blir hotad på allvar. Jag blev det. Det är inget missförstånd, säger hon.
Anette Överbring lever i samma lilla Hofors som de vänner och flickvänner till de män som dömdes för mordbranden.

Överfallslarm
Hon är av polisen försedd med överfallslarm. Hon säger att hennes tillvaro har begränsats men att hon försöker leva "som vanligt". Men av och till blir hon påmind om att tillvaron numera inte riktigt är som vanligt. Bland annat har däcken på hennes bil skurits sönder.

Flyttar inte
Trots funderingar på att flytta har hon valt att stanna.
- Det är svårt att bara flytta iväg med två barn. Här har jag min familj och mina vänner och ett jobb. Många kanske tycker att jag ska hålla mig inne så mycket som möjligt, särskilt inte gå ut och dansa, men jag måste fortsätta med mitt liv. Jag kan inte gömma mig. Då är det ju de som vinner.
SOFIA ÖHLANDER

Mer läsning

Annons