Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets företagare i morfars spår

HOFORS Anna-Karin Gustavsson, 47, som driver Forsmans Velocipedaffär AB i Torsåker, utsågs i går till årets kvinnliga företagare i Hofors. Hon är glad åt utmärkelsen, inte minst som hon jobbar inom en bransch som är allt annat än typiskt kvinnlig.

Annons
I år var det fjärde gången som centerkvinnorna i Hofors-Torsåker delade ut pris till årets kvinnliga företagare.
Motiveringen till priset var "Att i en starkt konkurrensutsatt verksamhet lyckas driva sitt företag framåt med god kvalité och service.".
Forsmans Velocipedaffär har gamla anor. Anna-Karin Gustavssons morfar startade företaget i början av förra seklet, då med en inriktning på cyklar och trädgård.
Senare har sport- och fritidsartiklar varit med i sortimentet och namnet byttes till Forsmans Cykel & Sportaffär. Men Anna-Karin Gustavsson beslöt att återgå till det gamla namnet och satsa mer på cykelsidan och trädgård. Radio och tv blev också kvar som en del av sortimentet.
- Men där är den största delen paraboler och antenner, säger hon.

Butiken har två anställda och Anna-Karin Gustavsson som innan hon blev butiksägare jobbade med administration sköter själv all bokföring och jobbar i butiken.
- Men det är klart inte blir det bara några åtta timmar man gör, säger hon.
Hon tycker att priset är speciellt roligt eftersom hon jobbar inom ett så mansdominerat område och menar att det inte alltid är så lätt att få kunderna att förstå att hon också kan en del om maskinerna.
- Men är det något jag inte vill syssla med så är det de största trädgårdsmaskinerna och snöslungorna, säger hon.

Ulf Granström
026 - 15 96 23
ulf.granstrom@gd.se

Mer läsning

Annons