Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäck fara för skolbarn

HOFORS
Personalen på Lillåskolan kräver ett staket längs Lillåbäcken vid skolan.

Annons
Risken är uppenbar att ett barn kan ramla i och drunkna nu när vattenståndet är så högt. Problemet upplevs av personalen som större än tidigare, sedan yngre barn flyttats ner till Lillåns skollokaler.
- Vi är djupt oroade och kan inte ta ansvar om det händer något om inte säkerheten förbättras, säger skyddsombudet Ija Cliffoord.
I ett brev till ansvariga har personalen påpekat behovet av snabba åtgärder för att förhindra en drunkningsolycka. Men Ija Cliffoord konstaterar att det egentligen funnits behov av skydd ända sedan skolan blev inflyttningsklar 1956.
Tidigare när förskolan flyttade in i den gamla barnskolan byggdes ett staket runt lokalerna. Det är bra anser personalen, men i takt med att fler yngre flyttats ner från Regnbågen och till andra skollokaler krävs nya skyddsåtgärder.
- Vi har också fått telefonsamtal från närboende som varit oroade och varit ute och sagt till barnen att inte leka vid ån, säger hon.
Hans Hellström som är verksamhetsansvarig håller med personalen om behovet av säkra skolgårdar. Är Lillåbäcken en säkerhetsrisk så ska det naturligtvis åtgärdas.
ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons