Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäddat för musikalsuccé i Hofors

/
  • Foto: ULF GRANSTRÖM Fart och fläkt. Många dansnummer finns i musikalen där ensemblen får chans att visa sina färdigheter.

HOFORS
Det råder musikalfeber i Hofors. I morgon lördag har musikalen Fame premiär och regissören Hans Sjöberg tror på ännu en framgång för de duktiga skådespelarna, sångarna och dansarna i Hofors Lyriska Sällskap.

Annons
- Det är ensemblen verkligen värd för de är otroliga och vågar spela ut, säger han.
Redan i januari började arbetet med musikalen. Efter några träffar där rollerna fördelades började de första träningarna i februari. Sedan har det varit träffar ett par gånger i veckan då danserna och sångerna tränats. Sammanlagt 23 personer finns på scenen, för koreografin står Mia Wängelin och scenografin Teitur Mariusson.

Litet genrep
Efter sommaruppehållet har träningarna intensifierats och på slutet har ensemblen träffats tre till fyra gånger varje vecka.
- Jag är faktiskt imponerad av ensemblen, de är amatörer som har skola och jobb vid sidan om men ändå hinner med allt det här, säger Hans Sjöberg.
För honom är det första gången han regisserar Fame, men han har fängslats av projektet. Inte minst tack vare samarbetet med skådespelarna. De har fångat karaktärerna och tagit regi på ett professionellt sätt.
- Jag känner att de får fram vad jag vill, säger han.
Häromkvällen var det en av de sista genomgångarna, ett litet genrep med en mindre publik. Ensemblen hade roligt och spelade ut och hade fått nyanser i spelet som kändes i stort klart. Efter föreställningen var också Hans Sjöberg nöjd. Ensemblen fick bara några småråd och lite pekpinnar för att ytterligare öka tempo och flyt i föreställningen.

Både humor och allvar
Historien utspelas på en artistskola i New York där vi får följa en grupp elever med lärare under deras skoltid. Från skolstarten fram till examen fyra år senare. Fame är mycket dans och musik, humor och allvar. Här möter vi elever med olika bakgrund och personligheter, men med den gemensamma drömmen om framgång. Musikalen bjuder på både kärlek och svartsjuka och elever som hellre satsar på artistlivet än att klara skolans nödvändiga ämnen. Även eleven som kommer i dåligt sällskap och hamnar snett i livet.
Efter premiären på lördag ger ensemblen åtta föreställningar fram till den 1 november. En musikal väl värd att upplevas när Hofors duktiga amatörer visar sina talanger på scenen.
ULF GRANSTRÖM
026 - 27 75 93
ulf.granstrom@gd.se

Mer läsning

Annons