Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäddat för skrattfest

/
  • Jubilerande revy. Linda Höglin och Klara Thögersen tillsammans med ensemblen i en av revyns dans och sångnummer.

HOFORSI år 20-årsjubilerar Hofors Revysällskap med sin nyårsrevy. Namnet på årets upplaga blir Backspegeln, men räkna inte med att det är gammal skåpmat som spelas. Texter och musik är nyskrivna.

Annons
Skrivare och regissör är Pia Möller Andersen som var med i revyn redan 1986. Efter några års bortovaro kom hon tillbaka i början på 1990-talet. Texter till revyn har hon levererat i tolv år, men är i år för första gången ensam författare.

Mycket jobb
Fram till premiären är det heltid och mer därtill med allt jobb med kläder och rekvisita, men Pia Möller Andersen trivs.
- Det här är så härligt, tycker hon. Inte minst alla medverkande ungdomar som blir vår nästa generation revyrävar.
Även om hon är hemlighetsfull vad gäller innehållet ska alla förstå att det är en jubilerande revy. Avgående kommunrådet Kjell Höglin ska naturligtvis med. Som kommunråd i 23 år har han också funnits med genom åren. Även nya kommunrådet, Marie-Louise Dangardt ska få plats och det nya partiet Folkhemmet.
- Partiet har färgstarka företrädare så det blir ett tacksamt ämne. Jag har ju min vision om hur partiet bildades, säger Pia Möller Andersen.

Underfundigt
Hon vill inte gärna ha riktigt elaka texter, däremot underfundiga som kräver lite eftertanke från publiken.
I år finns 20 personer på scenen. Ålderman i gänget är Karl-Olov Hedin som inte missat någon revy genom åren. Han ser skillnader jämfört med de första revyerna. Då var det mer buskis och mindre musik och dans. De nya revyerna har en betydligt ungdomligare prägel. Men årets revy blir riktigt bra och han tycker att dansen inte känns så jobbig.
- Taina Beccu som hjälper oss med dansen har valt lättare steg, framhåller han.
Han tror också att årets revy blir hans sista, men säkert vet man inte.
Nästan nykomling i gänget är Linda Lundberg som är med för tredje gången. Hon säger spontant att revyn är hennes liv, och sången och dansen blir ett lyft för hela föreställningen.
De senaste dagarna har slutspurten börjat. I vissa nummer har revykläderna kommit fram och Pia Möller Andersen känner tillförsikt att allt ska vara klart till premiären på nyårsafton. Sedan följer ytterligare åtta föreställningar.
ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons