Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn flyttas mellan Värna- och Petreskolan

HOFORS
Barn och ungdomsnämnden i Hofors vill organisera om det norra skolområdet med Värnasklorna och Petreskolan. Alla mindre barn, från förskoleklass till och med årskurs tre samlas till Värnaskolorna och de äldre, årskurs fyra-nio, på Petreskolan. Till Värnaskolorna samlas också särskolans årskurser ett-sex och träningsskola.

Annons
Omorganisationen innebär att kommunens båda skolområden organiseras lika där sedan förra hösten årskurs fyra-nio samlats på Hagaskolan.

Lika förutsättningar
En fördel är att alla barn får lika förutsättningar och för de mindre barnen blir det en bättre utemiljö då Värnaskolorna ligger naturnära.
För de äldre innebär samlingen till Petreskolan att det finns bättre tillgång till specialsalar och eleverna kan erbjudas större urval kurser.
En nackdel är att många barn får längre skolväg, vilket kan kompenseras genom att fritidshemmet blir kvar på Petreskolan. För resan till fritis är det meningen att personal ska följa barnen i bussen.
På måndag ordnas ett informationsmöte i Petreskolans matsal där föräldrarna kan ge sina synpunkter på förslaget. Om nämnden antar förändringen kan omorganisationen genomföras till höstterminen 2004.
ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons