Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björkhagsskolan bäst i Sverige på industri

HOFORS Hofors gymnasium, Björkhagsskolan, har utsetts till Sveriges bästa industriskola av teknikföretagen. Industriskolan får 200 000 kronor. Priset delas ut den 29 februari på skolan.

Annons
Björkhagsskolans industriprogram som kommunen driver i samarbete med företagen har utsetts till Sveriges bästa industriskola. Skälet är det långsiktiga arbetet tillsammans med företagen för att få en nyrekrytering. Företagen garanterar samtidigt praktikplatser och ger eleverna praktiska moment i utbildningen.
Ulrika Danevad, programansvarig för industriprogrammet är jublande glad. Hon tycker att skolan hittat ett bra koncept för samarbetet och tackar företagarna för stödet som gjort undervisningen så uppskattad. Pengarna hoppas hon ska göra skolan ännu bättre.
- Vi kommer troligen att göra studiebesök på andra industriprogram för att få nya idéer och även utveckla det pedagogiska arbetet, säger hon.
Utmärkelsen gör samtidigt att industriskolan i Hofors bättre kan konkurrera om eleverna i en framtid. Kommunalrådet Marie-Louise Dangardt tycker att utmärkelsen är ett bra betyg på att samarbetet mellan företagen och kommunen ligger rätt.
- Det är härligt att andra upptäckt det också, säger hon.

Mer läsning

Annons