Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boendet i fokus när Hofors satsar

HOFORS Kommunstyrelsen lägger en budget där en medveten satsning görs för att göra Hofors till en bra bostadsort. Mindre satsas på etableringen av nya företag som en följd av nerdragningar inom näringslivsenheten.

Annons
En analys över tillväxtmöjligheterna i regionen visar att Hofors kommun har förutsättningar att bli en attraktiv bostadsort som lockar nya invånare.

Redan i dag har Torsåker en stor dragningskraft, men även närheten till natur och bra fritidsmöjligheter kan göra Hofors till en attraktiv ort.
Hofors kan även erbjuda bra kommunikationer och närhet till arbete inom regionen Gävle -Borlänge.
- Det här ligger inom det projekt, Färdplan Hofors, som vi ska söka pengar för, säger kommunalrådet Marie-Louise Dangardt.

I satsningen ligger en förnyelse av centrum som påbörjas redan nästa år. Då öppnas den södra parkeringen upp mot teaterplan och i nästa skede förnyas den norra parkeringen.
Att kommunen har mindre resurser för att locka nyetableringar av företag tycker inte Marie-Louise är så farligt. Det finns redan bra kontakter med de befintliga företagen och den nya gruppen, Entré Hofors, där kommunen ingår ger en bra fortsättning.

Kommunens stora problem är sjukskrivningarna som kostade drygt fyra miljoner 2002. När kommunen nu ska betala för den tredje sjuklöneveckan ökar kostnaden ytterligare med knappt två miljoner till över sex miljoner i år.

- Här gör vi en satsning på personalen för att minska kostnaderna, säger hon.
En ny tjänst inrättas för att under två år arbeta mot enhetscheferna.
Nuvarande personalchef blir administrativ chef med utredningsansvar och en ny personalchef anställs
Ett medvetet arbete på att skapa den goda arbetsplatsen ska sänka ohälsotalen.

Ulf Granström

Mer läsning

Annons