Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandbil stals i Långshyttan - hittad i Fagersta

HOFORSUnder nyårsnatten stals en brandbil i Långshyttan i Dalarna. På onsdagen, hittades den övergiven i Fagersta by, på vägen mellan Torsåker och Hofors. Samma brandbil stals för tre år sedan. Den hittades då - i Hofors.

Annons
- Vi har i dagsläget ingen misstänkt identifierad. Vi vet inte om det är samma tjuv, säger polisinspektör Moniqa Hedlöf vid Hedemorapolisen.
Det var när en av brandmännen i Långshyttans deltidsbrandkår kom till brandstationen på nyårsdagen som han upptäckte att en av de tre bilarna saknades.

Bara brandbilen stals
En källardörr hade brutits upp. Inget förutom brandbilen stals dock. Mobiltelefoner och datorer, annars begärligt stöldgods, fanns kvar.
Under nyårsnatten rapporterades flera inbrott i Hofors med omnejd. Åtminstone ett av dem misstänks ha samband med den stulna brandbilen.
Företaget Autoservice på Faluvägen har polisanmält att en garageport tryckts in av vad som tycks ha varit "ett tyngre fordon". Om något har stulits är oklart.

Annan stulen bil
- Vi tror att det kan hänga ihop med brandbilen. Sen har det även hittats en övergiven stulen bil i Långshyttan där brandbilen stals. Den bilen var stulen i Hofors. Det kan vara samma tjuvar, säger Moniqa Hedlöf.
Polisens tekniker undersöker nu den stulna bilen, en lätt lastbil av märket Volkswagen Caddy, tillsammans med den stöldbegärliga brandbilen.

Terrängfordon
Brandbilen som försvann, för andra gången, är röd med blåljus, men är ingen brandbil i vanlig bemärkelse. Det är ett fyrhjulsdrivet terrängfordon som främst används på sommaren.
- Det är en så kallad valp som är utrustad för utryckning i terräng. Brandkåren har, som tur är, klarat sig bra utan den under helgen, säger Moniqa Hedlöf.

SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander_gd.se

Mer läsning

Annons