Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En miljon till Hofors ungdomsgård

HOFORSHofors Folkets hus-förening får fortsatt förtroende för att bedriva ungdomsgårdsverksamhet i både Hofors och Torsåker.

Annons
Kommunen satsar för 2003 180 000 kronor mer än tidigare vilket innebär något mindre öppethållande men högre kvalitet, anser Torbjörn Jansson, ordförande för nämnden för utbildning, arbete, fritid och kultur.
I sin nya tappning kommer fritidsgården att vara öppen fem dagar i veckan i Hofors och två dagar, tisdag och torsdag, i Torsåker.
Bemanningen kan genom bidragshöjningen öka till tre personer med Jörgen Eliasson som ansvarig.

Två fritidsledare
För verksamheten eftersträvas också att två fritidsledare ska vara på plats flertalet kvällar.
I Hofors fortsätter verksamheten som tidigare i Folkets hus, däremot är det oklart med lokal i Torsåker eftersom bygdegårdsföreningen begär en kraftig hyreshöjning.
- Samtidigt får vi en satsning i Torsåker genom 300 000 kronor i bidrag från ungdomsstyrelsen, pengar som ska gå till utrustning, säger Eva-Lise Berglund, ansvarig för Folkets hus-föreningen.
Ungdomsgården vänder sig till ungdomar i åldern 14-19 år och ska inrikta verksamheten mot i första hand de föreningslösa ungdomarna och ge dem en drogfri miljö.
Fritidsgården ska även samarbete med "Vuxna på bruket" och arbeta speciellt för att motverka social utslagning av ungdomar.
Hela projektet ska utvärderas senast i oktober nästa år och avtalet kan bli föremål för en förlängning till och med 2005.
ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons