Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Entrémattor tvättas rena i Hofors

HOFORSI går fick landstingsrådet Ann-Magret Knapp och kommunrådet Kjell Höglin klippa bandet till en av landets modernaste tvättar för entrémattor. Berendsen Textil Service AB invigde då sin nya mattvätt, en investering på runt 16 miljoner kronor varav kommunen uppfört byggnaden för 5,5 miljoner kronor.

Annons
Berendsens vd Christer Ström uttryckte sin glädje över den nya anläggningen, inte minst som företaget satsar mycket målmedvetet på att skapa bra hantering av tvättvattnet i en helt ny miljöanläggning under fabriken.
Berendsen har i dag totalt 23 anläggningar i landet och han karakteriserade anläggningen i Hofors som en del i verksamheten med framåtanda och framtidstro.
- Jag ser det här som ett nytt steg i en positiv utveckling av vår verksamhet som också ger fler arbetstillfällen.
Den nya tvätten innebär att Berendsen flyttar verksamhet från Stockholm till Hofors och tvätten ger totalt fem arbetstillfällen, dessutom tillkommer personal för transporterna. Driften kommer att gå i två-skift. På fredag kommer den första sändningen mattor från Stockholm och tvätten har kapacitet för 900 kilo tvätt i timmen.
- Anläggningen är högmodern, men fortfarande finns två manuella moment som vi ska bygga bort, laddning och borttagningen av mattor, sa platschef Christer Sundberg.
Det är två tunga moment, men nu i första skedet ska arbetsmiljön förbättras genom arbetsrotation mellan de som jobbar vid mattvätten.
Kjell Höglin gav en kort historik över anläggningen som på 1970-talet var en syrgasfabrik för produktion till industrins processer. Fabriken lades ner i slutet av 1970-talet.
1981 invigdes de första tvätterilokalerna när Tvättman etablerade sig i Hofors. Sedan har verksamheten vuxit och Tvättman köptes upp av Berendsens i slutet av 1990-talet. I dag finns ett 40-tal anställda inom företaget i Hofors.

ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons