Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelsestraff för Bandidosanhängare

En 31-åring pressade ett Hoforspar på pengar.
Nu har han dömts till åtta månaders fängelse för utpressning och övergrepp i rättssak.

Annons

För två år sedan dömdes den 31-årige mannen för misshandel. Tillsammans med en kompanjon slog han ner en Hoforsbo i Sandviken. 31-åringen och kompanjonen dömdes båda till fängelse efter att misshandelsoffret och hans flickvän vittnade mot dem i rätten.

31-åringen har varit medlem i mc-gänget Bandidos anhängarklubb X-team. Kompanjonen var provmedlem i mc-gänget Solidos som också är knutet till Bandidos. Den misshandlade mannen blev därför mycket orolig när 31-åringen besökte honom i hemmet efter att han muckat från sitt fängelsestraff.

Under besöket sa 31-åringen att det skulle se bra ut inför han ”brorsor” om mannen betalade 20 000 kronor till honom. Han uttalade aldrig några hot och han nämnde aldrig mc-gänget vid namn. Men mannen förstod ändå vad 31-åringen menade.

Rädslan för mc-gänget gjorde att han övervägde att ge honom pengarna trots att han inte var skyldig 31-åringen någonting. Under hösten fick paret tre besök och till slut var de så rädda att de inte vågade lämna sin lägenhet. Det var då de gjorde en polisanmälan.

I rätten nekade 31-åringen till att han skulle ha något med mc-gänget att göra. Han menade också att den misshandlade mannen självmant erbjudit sig att ge honom en summa pengar. En förklaring som var osannolik enligt rätten, som dömde honom till åtta månaders fängelse för utpressningsförsök. Han dömdes också för övergrepp i rättssak eftersom orsaken till utpressningen var mannens tidigare vittnesmål i rätten.

Eftersom 31-åringen var villkorligt frigiven med en återstående strafftid på tre månader kommer mannen att sitta i fängelse i elva månader. 31-åringen ska också betala 10 000 kronor i skadestånd till den andre mannen.

Mer läsning

Annons