Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Film och samtal ska bredda demokratin

HOFORS
Med filmer som Lilja 4-ever, Järnvägare och Skruva den som Beckham vill LO, ABF och Folketshus-föreningarna i landet starta samtal om demokrati, makt och rättvisa.

Annons
- Vi vill med filmerna få igång samtal om förändringarna i vårt samhället, säger Jörgen Eliasson, ordförande i Folketshus regionen.
Initiativet är ett nytt sätt att se filmerna som alla har starka budskap om privatiseringens och avregleringens effekter, könsroller
I dag, tisdag, visas den första filmen i Hofors, Järnvägare. En film om privatiseringen av järnvägen i England. Efter filmen samtalar Örjan Nyström, författare till boken Mellan anpassning och motstånd med moderaternas ordförande Mona Green.
På torsdag visas Lilja 4-ever, Lukas Moodysons film om trafficing som väckt stor debatt. Här deltar journalisten Louise Eek i samtalet tillsammans med någon från Tjejjouren Fjärilen. Louise Eek har skrivit boken Spelat liv och har även ett förflutet som prostituerad.
Nästa vecka fortsätter filmserien i Hofors med Skruva den som Beckman.
Filmvisningar pågår sammanlagt på sju platser i länet bland annat, Norrsundet. Ockelbo och i Gävle och till nästa säsong hoppas Jörgen Eliasson på att även Folketshus föreningarna i Dalarna ska satsa på filmerna som uttrycksmedel i demokratiprocessen.

ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons