Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkhemmet vill höja skatten

HOFORS Det lokala partiet Folkhemmet vill höja kommunalskatten i Hofors med 50 öre till år 2006. Det skulle ge ökade intäkter på 7,5 miljoner och enligt partiet räcka till drygt 20 tjänster.

Annons
En viktig fråga för partiet är en minskad kostnad för den politiska organisationen, anser partiets företrädare Broor Sundin.
I en annons i Hoforsbladet går Folkhemmet ut med en rad krav inför kommunfullmäktiges budgetmöte på måndag. Huvudkravet är att besparingarna ska läggas så att de inte drabbar vanligt folk och miljön. I stället vill Folkhemmet spara på den politiska organisationen. Det gäller en halvering av partistödet och stopp för dubbla ersättningar.
I dag får en politiker både arvode och ersättning för förlorad arbetsförtjänst.

- Det här är naturligtvis inte rätt, samtidigt som vi drar in på skola och omsorg, säger Broor Sundin.
Partiet ställer krav på en skattehöjning med 50 öre fram till 2006. Allt för att ge fler jobb inom den kommunal sektorn. Jobb som till en del ska ersätta de som försvinner inom industrin. Samtidigt som servicen kan förbättras och med fler anställda kan också långtidssjukskrivningarna förväntas minska.
Broor Sundin anser att en skattehöjning inte skrämmer iväg folk från kommunen, även om det kostar drygt en hundralapp i månaden för en vanlig inkomsttagare.
- Kan vi erbjuda en bra service så uppväger det kostnaden, betonar han.
Skattehöjningen skulle både ge en bättre skola och omsorg och pengar till miljöarbete.

Ulf Granström

Mer läsning

Annons