Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartist utsatt för hot

/
  • Foto: Lars Wigert Skadegörelse. Riksdagsledamoten Hans Backman ,fp, har polisanmält skadegörelse mot sitt hem. - Det kan ju vara en slump att just jag drabbats, säger han.

HOFORS
Riksdagsledamoten Hans Backmans hem har utsatts för skadegörelse.

Annons
- När man jobbar med politik är det första man tänker att det har med det att göra, säger Backman, som är aktiv i Ja-kampanjen inför folkomröstningen om EMU.
Han berättar att skadegörelsen måste ha gjorts någon gång under onsdagseftermiddagen.
- När vi kom hem till mig för att koka en kopp kaffe var grinden avslagen från sina fästen, och även postlådan hade fått sig en känga, säger han.

Klotter tidigare
Backman, som sitter i riksdagen för folkpartiet, har blivit hotad tidigare.
- Det var klotter på mitt hus en gång, när jag hade skrivit om kvinnovåld och barn. Men det var länge sen, måste varit 2000, säger han.
Dessutom får han märkliga brev ibland.
- Jag har fått brev utan avsändare med urklipp från sverigedemokraternas hemsida. De brukar handla om varför det inte är bra att invandrare kommer hit. De som skickar dem vet väl att jag förespråkar arbetskraftinvandring. Men jag har aldrig anmält det eller betraktat det som hot, säger Hans Backman.
Om skadegörelsen i onsdags har med EMU-valet att göra eller inte vågar inte Hans Backman säga.
- Det fanns ju inga tecken på vem som gjort det. Och jag har inte hört att något sånt har hänt på andra håll i landet. Det brukar bara röra sig om nedrivna affischer. Så jag hoppas att det inte är så. Vem vet, det kan ju bara vara en slump att just jag drabbas, säger Hans Backman. Skadegörelsen är polisanmäld.
MAGNUS LUNDQUIST
026-277598
magnus.lundquist@gd.se

Mer läsning

Annons