Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldraprotest mot skolnedläggning

/
  • Kristina Westlund och Sofia Hiller höll i mötet som gav många frågor men få svar.

Hofors kommun planerar för en nedläggning av Bodås skola och förskola. Det ger en besparing på 2,6 miljoner kronor. Men föräldrarna protesterar och ser en utarmning av bygden om verksamheten försvinner.

Annons

Sparkrav, minskande elevantal och en utveckling av skolan leder till att Bodås skola kan stänga hösten 2010 då skolan bedöms bli för liten när årskurs 6 flyttas till Hofors.

Häromkvällen träffade föräldrarna politiker från barn- och utbildningsnämnden för att berätta hur de upplever nedläggningshotet.

Försvinner skolan påverkar det barnfamiljernas intresse för en flytt till området och Kasper Eklöf påpekade att redan hotet om en nedläggning gör att ingen vågar flytta till Bodås. I dag finns inga tomma hus eller lägenheter i området, men med ett färdigt 55+ boende i Torsåker kan flera fastigheter troligen bli lediga.

- Jag tycker att man bör fråga sig om det är värt att bo kvar om skolan läggs ner, skolan betyder så mycket, betonade Karin Box.

Ett beslut som aktualiseras då förskolan flyttar till Torsåker och innebär att föräldrarna får åka flera mil om dagen för att hämta och lämna barnen.

Mer läsning

Annons