Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust när publiken svek Petter

HOFORSEn förlust på runt 50 000 kronor är facit efter Folkans och arbetarrörelsens stora folkparksfest helgen den 23-24 augusti. Publiken svek. Bara 140 personer kom, varav 85 betalande, när Petter vs Bounce framträdde i folkparken.

Annons
Det är oerhört dåligt, medger Eva-Lise Berglund, ansvarig för Folkan och hon betecknar det hela som ett fiasko.
- Samtidigt hade Petter vs Bounce lite publik på alla ställen så det blev en felsatsning, säger hon.
Eva-Lise Berglund menar att det samtidigt är viktigt att våga. Tack vare en stor sponsring från arbetarrörelsen kan förlusten ändå hållas nere. Hon hade som många andra räknat med en vinst eftersom Petter vs Bounce blev så populära i våras. En vinst som skulle behövts för upprustningar på Folkan. Hon ser emellertid hela arrangemanget fredag och lördag som en enhet vilket också bidrar till att hålla siffrorna uppe.
- Samtidigt får det här oss att verkligen tänka oss för i framtiden innan vi satsar, betonar hon.
En tröst i bedrövelsen är ökad uthyrning nu sedan Folkan kan hyra ut två lokaler till svenskundervisning för de asylsökande. Den intäkten kommer att kompensera förlusten fram till nyår.
Ett sätt att öka intäkterna bli nu att sänka åldersgränsen på 25:an till 20 år. Det har funnits ett tryck från yngre för en sänkning från nuvarande 23 år.
Sänkningen hoppas Eva-Lise Berglund ska ge fler besökande och en större vinst eftersom 25:an är en av de vinstgivande arrangemangen som Folkan har.

ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons