Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannsamverkan tas upp igen i Torsåker

TORSÅKER
Torsåkersborna går på nytt samman för att stoppa inbrott och skadegörelse. Nära 100 personer har antecknat att de är villiga att delta och målet är ett Torsåker fritt från brott.

Annons
- Jag tror att vi också ökar medvetenheten och folk blir mer observanta, säger Anders Haglund som tillsammans med Tomas Lundqvist på nytt drar liv i grannsamverkan.
Redan 1999 började torsåkersborna genom Torsåkers IF att patrullera Torsåker under helgnätter och någon gång i veckan.
Det gjorde att brotten sjönk och i takt med färre inbrott och minskad skadegörelse minskade också motívationen att vara ute.
Under sommaren har det varit flera inbrott både i villa, källare och bilar. Så när Torsåkers IF på nytt, genom Anders Haglund och Tomas Lundqvist, tagit initiativ till grannsamverkan mot brott är uppslutningen mycket god.

Många nyinflyttade
Vid ett möte häromkvällen kom över 80 personer och sammanlagt har nära 100 personer antecknat sig för att delta. Inte minst många av de nyinflyttade torsåkersborna finns med. De nätter som patrulleras ska fyra personer vara ute. Det innebär ett pass mindre än varannan månad.
Grannsamverkan har fått sponsring med en mobil och bas för verksamheten blir TIF kansliet.
- Det kan också bli aktuellt att patrullerna åker ut i socknen, men tyngdpunkten läggs på centrala Torsåker, säger Anders Haglund.
ULF GRANSTRÖM
026 - 27 75 93
ulf.granstrom@gd.se

Mer läsning

Annons