Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halkan stoppade sophämtning

HOFORS Hoforsborna fick ingen sophämtning i mellandagarna. Orsaken enigt entreprenören Sita var undermålig väghållning. Sopbilarna kom helt enkelt inte fram i halkan. Nu står soptunnorna överfulla efter storhelgen och många har problem och tvingas lagra i extra säckar.

Annons
Det var ett rejält oväder i mellandagarna med både snö och regn. Följden blev att sopbilarna inte kunde hämta soporna på en rad platser då väglaget gjorde att sopbilarna inte kom fram.
Därför har många fastighetsägare i Hofors, Storvik och Österfärneboområdet ännu inte fått sina sopor hämtade.
- Det är synd att inte vägunderhållets skötts utan nu läggs ansvaret över på oss, säger Bengt Magnusson vid entreprenören Sita.

Från Sita rapporterades problemet omgående till Gästrike Återvinnare som avvikelser från den normala sophämtningen.
För Sita är det dessutom extra besvärande eftersom deras uppdrag att köra hushållssoporna upphörde vid nyår. Nu har Gästrike Återvinnare en ny entreprenör, Ragn-Sells, som ska hämta. Det kan dessutom innebära vissa förseningar, enligt den annons som Gästrike Återvinnare gått ut med. De nya chaufförerna hittar inte lika bra i starten.

Torbjörn Landström vid Hofors kommun köper inte de skäl som Sita anför. Visst var det problem med både halka och snö på en del håll, men många av de gator som sandades tidigt på morgonen fick ändå ingen sophämtning.
- Jag tillhör själv dem som inte fick soporna hämtade, säger han.
Han tycker det är dåligt att inte Gästrike Återvinnare tar ansvar för sophämtningen som fastighetsägarna betalat för. Nu blir det stora problem för många som tvingas lagra soporna i extra säckar som fåglarna kan riva sönder.
- Nu vet man ju inte heller när sopbilen dyker upp så man tvingas ha tunnan ute ifall de dyker upp, säger han.
Någon ansvarig för Gästrike Återvinnare har inte gått att nå för en kommentar.

Ulf Granström
026 - 27 75 93
ulf.granstrom@gd.se

Mer läsning

Annons