Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här lackas det för Spanien

/
  • Andreas Jansson är väl utrustad när han jobbar med epoxylacken och målar de stora ringarna. Foto: Lasse Halvarsson

HOFORS Inredning & Snickeri AB, INS, i Hofors har utökat sin lackering. Efter en förfrågan från SKF Couplings lackeras i dag ringar till vindkraftverk i Spanien.
- Vi ser det här som ett komplement då vi tidigare också hade ytbehandling, lackering, av våra egna produkter, säger Kjell Johansson, en av ägarna.

Annons
INS började som ett finsnickeri, men har vuxit och har i dag fyra verksamhetsgrenar: inredning, bygg & montage, Stjernsundsprodukter och lackering. Totalt sysselsätts tolv personer.
De stora delarna är alltjämt byggsidan och inredningssnickerier med olika specialdetaljer.
- Här har vi jobbat mycket med diskar till olika företag, säger Kjell Johansson.

INS har också satsat mer på Stjernsundsprodukter som företaget köpte för några år sedan. Den verksamheten går i dag bra och Kjell Johansson räknar med en vinst i år och närmast ska 90 massagebänkar till Tyskland. Här är de två stora produkterna massagebänkar och energimassagestolar. Knutet till Stjernsundsprodukter finns även en utbildning av energimassörer.

Den senaste investeringen, runt 300 000 kronor, ligger på lackeringssidan och Kjell Johansson ser fördelar med satsningen.
- Det ger oss lite jämnare beläggning för den person som sköter lackeringen, säger han.
Håller prognoserna kan det bli upp till 500 ringar i år.
Företaget har med modern utrustning satsat på hög kvalitet för att uppfylla de krav som SKF Couplings ställer.
Personalen har även fått en vidareutbildning för att hantera epoxylackerna. Varje ring lackas först med ett rostskydd och sedan två lager grundfärg innan ytfärgen läggs på.

Förutom SKF Couplings har också andra företag visat intresse för att få ståldetaljer målade. Detaljer som tidigare skickades till lackeringsföretag på andra orter.
- Visst blir det en fördel för dem med lackering på hemmaplan, säger Kjell Johansson.
Att företaget utökat lackeringen innebär även hårdare miljökrav när det gäller hanteringen av avfall.

INS fick förra året möjlighet att köpa loss fastigheten från kommunen. Det göra att man från 1 mars kan disponera hela fastigheten och få bättre utrymme för i första hand Stjernsundsprodukterna.

Ulf Granström
026 - 27 75 93
ulf.granstrom@gd.se

Mer läsning

Annons