Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårt jobb med musikal

/
  • Foto: LEIF JÄDERBERG Myller. Cirka 30 ungdomar ingår i ensemblen som repeterar musikalen Fame på Folkets Hus i Hofors.

HOFORS
Första "varvet" av tre är klart. Alla scener har repeterats en gång, men än återstår mycket hårt arbetet innan musikalen Fame har premiär den 11 oktober.

Annons
I söndags repeterade de cirka 30 skådespelarna och dansarna inför öppna dörrar i Folket Hus i Hofors. Publiken fick se prov på några dansnummer och lyssna till koreografen Mia Wängelins instruktioner
- Vi har gått igenom hälften av alla danser än så länge. Ensemblen består till största delen av gymnasieungdomar, de är otroligt flitiga, säger hon.

Utspelas i nutid
Fame utspelar sig på en sång- och dansskola i New York. Musikalen skrevs för cirka 20 år sedan, men regissören Hans Sjöberg har valt att låta handlingen utspela sig i nutid.
- Pjäsen handlar om driften att bli någonting genom att använda sina resurser och sin begåvning. Man kan säga att många av skådespelarna spelar sig själva på sätt och vis, pjäs och verklighet går hela tiden in i varandra, säger han.

Trappas upp
Ensemblen har repeterat sedan april, tre dagar i veckan. I september blir arbetet ännu mer intensivt.
- Efter sommaren kastar vi manuset, då blir det full spruta när allting ska spetsas till och bli riktigt bra, säger Hans Sjöberg.
ERIK WIKSTRÖM

Mer läsning

Annons