Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors bäst i test

/
  • Foto: ULF GRANSTRÖM Sveriges säkraste lab. Gunilla Bergman, biomedicinsk analytiker och ansvarig för laboratoriet i Hofors är glad över utmärkelsen.

HOFORS
Laboratoriet vid Hofors hälsocentral är bäst i landet. Här presteras de noggrannaste och jämnaste analyserna.

Annons
Det visar en jämförelse av analysresultaten mellan 270 laboratorier i landet, både vid primärvårdsinrättningar och sjukhus.
Jämförelsen kommer från testprover som skickats till de olika laboratorierna.
Testen rör en typ av prov där blodsockerbalansen mäts. Ett prov som ska ge svar på hur väl behandlingen av patientens diabetes fungerar.

Små avvikelser
Testprover skickas med jämna mellanrum till de olika laboratorierna som får genomföra analysen och skicka in sina resultat. En jämförelse mellan värden under en längre period visar att Hofors ligger bäst. Avvikelserna har i samtliga fall varit mycket små och mycket långt under det mätfel som tolereras.
Att laboratoriet har så goda resultat gynnar patienterna och Gunilla Bergman, biomedicinska analytiker och ansvarig för laboratoriet är glad. Vid laboratoriet tas årligen runt 1 000 prover av samma typ som testproverna.
Vid en kvalitetsträff häromveckan presenterades laboratoriernas resultat och Gunilla Bergman fick ta emot en Orreforsljusstake som bevis på den höga kvalitet som presterats.
- Det är roligt att bli uppskattad, säger hon.
ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons