Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors har fått ett gubbdagis

/
  • Det ser onekligen realistiskt ut på golfsimulatorn när Kjell Lindström gör utslag på ett par 4 hål på en av de åtta banor som finns inprogrammerad i datorn. Foto: LASSE HALVARSSON

HOFORS En ny inomhushall för golf har skapats i Hofors. Ett gubbdagis, tycker tre äldre golfare som varje vecka träffas för att slå några bollar.
- Men det är lika mycket en social del i det här, säger Stefan Åkerlund som golfat i tre år.

Annons
Per Sjöström fick en tom lokal när Areostep Company bytte träningslokal. Han såg då chansen att ge golfarna i Hofors möjlighet till vinterträning. Sedan en tid står hallen klar med golfsimulator, puttinggreen och utslagsplatser.
Totalt har han investerat över en halv miljon och intresset är stort.
- Golfklubben kommer att förlägga sin vinterträning hit och det finns möjlighet att få golflektioner, säger han, själv aktiv golfare.

Genom golfsimulatorn då man slår mot en filmduk där varje hål projiceras går det att få ett realistiskt golfspel på totalt åtta olika banor. Bollhastighet, slagets längd och var bollen hamnar, i ruffen eller på fairway, registreras. Efter inspelet på green kan man sedan putta. Dessutom finns möjlighet att filma utslagen och spelet för att se på vilka fel som spelaren gör och rätta till dem.
- Sedan ger det en känsla av att man är ute när fåglarna sjunger i bakgrunden, säger Kjell Lindström.
Han har tillsammans med Stefan Åkerlund och Börje Andersson börjat träna inför sommarsäsongen. Kjell Lindström är nestor i gänget och har golfat i 30 år, Börje Andersson i 20 år och nykomlingen Stefan Åkerlund bara tre år.
- Fast nu har jag haft uppehåll ett par år, men ska börja igen och då blir det här en bra träning att stå och nöta svingen, säger Kjell Lindström.

I vanliga fall är det tiotalet äldre som träffas varje torsdag för att slå lite bollar, men den här torsdagen är många bortresta varför de tre får hela golfhallen för sig själva.
- Men det här är inte bara golf utan minst lika mycket en social samvaro på samma sätt som på golfbanan sommartid, säger Börje Andersson.
Byggnaden som blivit golfhall har långa anor i Hofors. Den uppfördes som mekanisk verkstad för bruket i mitten på 1800-talet och byggdes sedan ut med en modellverkstad på 1890-talet. Sedan blev byggnaden tvättinrättning 1931.

Ulf Granström
026 - 27 75 93
ulf.granstrom@gd.se

Mer läsning

Annons