Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors kan få endurobana redan i år

HOFORS
SMK Hofors ansökan om ett tillfälligt bygglov för en endurobana intill motocrossbanan har alla möjligheter att gå igenom. Vid samrådsmötet häromkvällen fanns stor enighet bland berörda föreningar. Per Enoksson som representant för LRF betonade behovet av en bana.

Annons
- Det här är oerhört positivt för ungdomen, och vi får bort friåkningen i terrängen. Därför hemställer vi om ett snabbt beslut, framhöll han.
Både Haif, Friluftsfrämjandet, Naturskyddsföreningen liksom orienteringsklubben ställer upp på bygget av en bana även om det fanns vissa farhågor för att skidspåren och endurobanan kommer att korsa varandra.
Medlemsantalet i SMK Hofors har ökat mycket snabbt från knappt hundra medlemmar i början av 1990-talet till i dag 300. Det gör att problemen med åkning i terrängen accelererat och en endurobana kan bli den samlingsplats som behövs.
Kommunarkitekt Leif Holmqvist, som höll i mötet, efterlyste en bättre ritning över banans sträckning för ett bättre beslutsunderlag. Om ärendet hinner behandlas av miljö- och byggnämnden i vår kan en endurobana ligga klar redan i år.
Ska banan sedan permanentas krävs en planändring, som måste påbörjas rätt snart för att bli klart under de tre år det tillfälliga bygglovet gäller.
ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons