Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors kommun anmäls till Arbetsmiljöverket

HOFORS Pär Åslund, tillförordnad miljöchef i Hofors kommun, anmäler kommunen till Arbetsmiljöverket. Han vill att verket ska ålägga kommunen att anpassa verksamheten vid miljökontoret till personalresurserna.

Annons
I dag kommer Hofors kommun att genomföra MBL-förhandlingarna för att sparka Pär Åslund som miljöchef och ersätta honom med kommunarkitekten Leif Holmqvist. Orsaken är att Pär Åslund i höstas slog larm till kommunen om den ohållbara arbetssituationen där personalen inte klarade av lagstadgad verksamhet utan resursförstärkning. Brister som funnits i två år och påtalats av både länsstyrelsen och Livsmedelsverket. Även Hofors tidigare kommunchef, Lars Westin, begärde efter en ambitionsdialog med miljökontoret att verksamheten skulle få ytterligare resurser motsvarande den halvtidstjänst som efterlysts.
Personalen är hårt sliten och en är långtidssjukskriven, men någon resursförstärkning får inte miljökontoret annat än den förstärkning som blir när Pär Åslund avlastas chefsjobbet.
I sin anmälan framhåller Pär Åslund att kommunen trots att bristerna påtalats i två år inte vidtagit någon åtgärd för att begränsa belastningen på personalen.

Ulf Granström

Mer läsning

Annons