Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors kyrka firar 40

/
  • Foto: ULF GRANSTRÖM Barn och ungdom i centrum.  Kyrkoherde Martti Halming och församlingspedagog Tomas Nordlund visar på församlingens omfattande arbete bland barn och ungdom.

HOFORSDen 4 november 1962 invigdes Hofors nya kyrka av ärkebiskop Gunnar Hultgren och i veckan firar församlingen kyrkans 40-årsjubileum med utställningar och jubileumshögtider.

Annons
Framme i kyrkan finns textilierna utställda, mässhakar, stolor och även kollekthåvar i kyrkoårets olika färger.
- Under kyrkoårets olika faser finns olika färger som går igenom i allt, säger kyrkoherde Martti Halming.
När kyrkan firade sin 30-årshögtid togs en jubileumsskrift fram och därför har den utställning som presenterar verksamheten koncentrerats till de sista tio åren. Här finns församlingens och kyrkans arbete i utlandet med bland annat Lutherhjälpen och Svenska Kyrkan i Utlandet, SKUT liksom arbetet med Hofors vänorters församlingar, Tokke i Norge, Fladså i Danmark och Kontiolahti i Finland. Ett tema är också naturen, hur vi ska värna vår natur och även barnen ägnas speciellt utrymme.
En del av utställningen ägnas den omfattande barn- och ungdomsverksamheten liksom musik där kyrkans båda körer, Gloriakören och Kammarkören, presenteras.
I kväll onsdag kommer den första jubileumsgudstjänsten med tema musik och sång av Gloriakören och efter mässan en minnesstund, så minns vi Hofors kyrkas historia under 40 år.
På lördag ordnas en andakt i Gravkapellet med solosång av Ann Ottosson och på söndag blir det högtidsmässa i Hofors kyrka med kyrkoherde Martti Halming och Olle Derfér.
Jubileumsveckan avslutas på söndagskväll med konsert med Bosse Tigrén och hans vänner.
- Vi vill även uppmärksamma under jubileet insamlingar till världens barn och vår orgelfond för en ny orgel i gravkapellet, säger Martti Halming.

ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons