Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors skolor ska bli bättre

Hofors samliga förskolor och skolor har tagit fram ett gemensamt mål. Skolan ska arbeta för att eleverna ska få den kompetens som efterfrågas i framtiden.

Annons

Redan förra året började skolledarna i Hofors att arbeta för ett gemensamt dokument för framtidens förskola, skola och fritidshem. Man ska erbjuda en uppmuntrande miljö där elevernas inflytande ska öka. De ska bli medvetna om det egna ansvaret för en bra arbetsmiljö som leder till goda studieresultat.

Redan i förskolan ska man arbeta för att motverka traditionella könsroller bland barnen. Studieklimatet ska vara så att eleverna känner sig värdefulla och framgångsrika och ett uttalat mål är att utbildningsresultaten ska ligga över riksgenomsnittet för jämförbara kommuner.

Eleverna ska tidigt få kontakt med teknik, energi, miljö och hälsofrågor då man beräknar att det är den kompetens som blir efterfrågad i en framtid.

Entreprenörandan i Hofors ska förbättras, redan i skolan ska eleverna genom samarbete med kommun och näringsliv uppmuntras till entreprenörskap. Lärarna har även en viktig roll som pedagoger för att ge eleverna en förståelse för helheten och skapa nyfikenhet. En viktig resurs för skolans utveckling blir den kulturella mångfalden.

Mer läsning

Annons