Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors stöder samverkan för att locka fler företag

Hofors ger stöd för samarbetet mellan gästrikekommunerna och Älvkarleby för att få nya företag i regionen.

Annons

Gästrikekommunerna tillsammans med Älvkarleby har ett samarbete för att få nya företag till regionen samt att ge stöd för redan etablerade företag att kunna öka sin verksamhet. Nu preciseras arbetet till en satsning på branscher som anses särskilt viktiga för regionen, miljö och energi, besöksnäringen och hälsa. den totala kostnaden beräknas till drygt 13 miljoner kronor.

Kommunstyrelsen beslöt häromdagen att Hofors kommun satsar 50 000 årligen de tre kommande åren samt att kommunens näringslivschef avsätter en del av sin tid till projektet.

Stråket från Gävle över Hofors, Falun upp till Älvdalen bedöms ha en utvecklingspotential där främst turisttrafiken beräknas öka. För att fånga upp turisterna pågår ett samarbete mellan kommunerna. För Hofors del innebär det att genomfarten utvecklas för at fånga upp turisterna bättre i ett samarbete med Vägverket. Hela projektkostnaden beräknas till nära 1,8 miljoner kronor för 2009 och 2010. Kommunstyrelsen har tillstyrkt att Hofors står för 350 000 kronor.

Mer läsning

Annons