Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforsdrama ledde till åtal

SANDVIKEN
Den 31-årige man som orsakade ett stort polisuppbåd när han skulle gripas i Hofors för ett par veckor sedan åtalas nu för två fall av misshandel.

Annons
Det var i slutet av april som 31-åringen vid en efterfest kom i bråk med lägenhetsinnehavaren som han inte kände sedan tidigare.
När polisen kom till platsen vid fyratiden på morgonen fann de lägenhetsinnehavaren blodig och med en rodnad på halsen. 31-åringen hade tagit strupgrepp på honom och också tryckt fingret mot hans ena öga.

Ny misshandel
Den andra misshandeln ägde rum kvällen efter på en krog i Hofors. Även vid det tillfället tog 31-åringen strupgrepp på sitt offer.
Då hade han först slagit honom i ansiktet inne på krogen för att kort därefter fortsätta misshandeln utanför och då trycka sina fingrar runt offrets hals.
Stor dramatik rådde när den 31-årige före detta hoforsbon skulle gripas i en lägenhet i Hofors den 21 maj.

Efterlyst
Han var då efterlyst och eftersom polisen bedömde att han kanske var beväpnad och farlig sattes en särskild insatsstyrka på 15 man in. Gripandet blev dock helt odramatiskt.
Drygt en vecka innan händelserna i Hofors hade 31-åringen släppts ur fängelse. Han är också sedan dess dömd till fyra månaders fängelse, ett straff han ännu inte börjat avtjäna.

LOTTA HILDINGSON
026-277591
lotta.hildingson_gd.se

Mer läsning

Annons