Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforspar dömdes till fängelsestraff

HOFORS
Domen blev fängelse för den före detta kyrkokamreren i Hofors och hans hustru. I går kom Sandvikens tingsrätts dom mot paret.

Annons
Mannen dömdes till två månaders fängelse för narkotikabrott och olovligt innehav av hembränd sprit. För kvinnan blev fängelsestraffet en månad längre, tre månader. Hon fälldes för köp, innehav, bruk och försäljning av amfetamin.
Kvinnan har hela tiden nekat till brott. Den före detta kyrkokamreren däremot erkände till en början och lade då en stor del av skulden på sin hustru. Senare tog han tillbaka uppgifterna med förklaringen att han varit chockad under polisförhören och att ord hade lagts i hans mun. Det är dock något som tingsrätten finner "föga trovärdigt".

Husrannsakan
Det var vid en husrannsakan i parets bostad strax före jul som polisen beslagtog amfetamin och hembränd sprit. Både mannen och kvinnan var då påverkade av narkotika. Det visade sig senare att de hade de högsta mätbara halterna av amfetamin i sina urinprov.
I kvinnans prov fanns dessutom spår av cannabis. Mannens förklaring till att han tagit amfetamin är att han självmedicinerat för att lindra svåra höftsmärtor. Kvinnan har hävdat att hon fått i sig narkotikan av misstag när hon druckit ur ett glas med rester av amfetaminpulver.
När misstankarna mot paret blev kända stängdes kyrkokamreren av från sitt jobb inom Svenska kyrkan. Innan åtalet mot honom och hustrun väcktes sade han upp sig.

SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander@gd.se

Mer läsning

Annons