Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforsskola i kunskapstopp

HOFORS
Eleverna vid Hofors gymnasium, Björkhagsskolan, ligger kunskapsmässigt i topp i länet tillsammans med eleverna vid Vasaskolan i Gävle. Snittbetyget bland eleverna vid de båda skolorna ligger över väl godkänt, VG.

Annons
Rektor Per Jerfström vid Björkhagsskolan är nöjd och glad och ger en eloge till sina duktiga lärare som har en stor del i framgången.
- Våra lärare har lyckats skapa en mycket bra lärandemiljö med ett kunskapsutbyte med eleverna - inte bara på lektionerna - utan hela tiden eleverna vistas i skolan, säger han.

Alltid till hands
Genom att skolan är relativt liten, 255 elever, finns möjlighet för lärarna att vara ute med eleverna och alltid finnas till hands för frågor.
Häromåret började också Björkhagsskolan ett samarbete med Högskolan Dalarna. Björkhagsskolan står fadder för lärarkandidater som kommer till skolan under sin lärarutbildning. Samtidigt innebär utbytet att Björkhagsskolan kan dra nytta av det senaste inom pedagogik och Per Jerfström tycker att samarbetet ger fördelar.
- Med det här kan vi också påverka ämnesval hos lärarkandidaterna och lite av handplocka våra kommande lärare om det känner att de trivs med oss, säger han.
Per Jerfström pekar på att en anledning till årets höga resultat ligger i de goda resultat som uppvisas av eleverna från el-programmet. Redan tidigare har eleverna vid de teoretiska programmen legat mycket väl till och förra året gick två elever ut med MVG, mycket väl godkänt, i alla ämnen.

Bäst i Stockholm
De betygsmedeltal som räknats fram från landets skolor bygger på att godkänt, G, ger tio poäng, väl godkänd, VG, 15 poäng och mycket väl godkänd, MVG 20 poäng.
Högsta poängen i landet fick Viktor Rydberg gymnasiet i Stockholm med ett betygsmedeltal på 18,4.

ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons