Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen plats för Folkhemmet

HOFORSDet nya partiet Folkhemmet med Broor Sundin och Pär Åslund i spetsen kommer nästan helt att försvinna i politiken den närmaste mandatperioden.

Annons
Partiet som fick två mandat i kommunfullmäktige kan inte av egen kraft ta plats i någon styrelse eller nämnd och inget parti vill samarbeta med Folkhemmet för att ge dem möjlighet till representation.
Den borgerliga sidan som redan tidigt aviserade ett samarbete mellan sig har sagt nej och socialdemokraterna som samarbetar med vänstern vill inte heller samarbeta med Folkhemmet.
- Vi känner inte för att bjuda in dem utifrån deras syn på oss, säger kommunalrådet Kjell Höglin.
Däremot är socialdemokraterna generösa när det gäller platser i nämnder och styrelser gentemot de övriga partierna. Socialdemokraterna nöjer sig med majoritet och bjuder in både den borgerliga sidan och miljöpartiet till extra platser i både kommunstyrelse och nämnder.
I kommunstyrelsen innebär det antingen en ordinarie eller suppleantplats för miljöpartiet som inte heller av egen kraft, ett mandat i fullmäktige, kan nå representation, uppger Kjell Höglin.
Först vid nästa kommunfullmäktigemöte väljs presidium och valberedning.
I valberedningen är socialdemokraterna för en bred representation och Kjell Höglin menar att så många partier som möjligt bör komma med. För Folkhemmet blir de övriga partiernas agerande att deras politik bara kommer att synas i debatterna i kommunfullmäktige. Ett forum där besluten i de flesta fall redan är klara och partiet får därför svårt att få gehör för sina idéer.
ULF GRANSTRÖM
0290-210 03
ulf.granstrom@gd.se

Mer läsning

Annons