Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IOGT NTO bjuder på sopplunch

/

Sedan en vecka har IOGT NTO öppnat för sopplunch måndag och fredag i lokalen på Staketgatan.
– Jag hoppas det här ska ge många en social gemenskap, säger Bosse Lundmark, som drog igång verksamheten.

Annons

I höst fick IOGT NTO lokalen i Hofors ett helt nytt kök. Samtidigt utnyttjades det stora huset bara vid enstaka tillfällen. För att få fart i huset drog Bosse Lundmark igång med soppluncher i slutet av januari. Hittills är det inte så många gäster, men han räknar med en ökning när verksamheten blivit mer känd.

Till soppan bjuder Bosse Lundmark på hembakat bröd och att gästerna ska få samma soppa varje gång ser han inte som någon risk, då han redan har recept på 25 olika soppor.

– Sedan följer jag recepten så då kan det inte bli fel, säger han.

Robert Lind som är anställd av IOGT NTO centralt vill göra en satsning i Hofors. Därför välkomnar han initiativet med sopplunch.

Han hoppas liksom Bosse Lundmark att det ska dra folk till huset som vill uppleva en lugn stund med gemenskap. En lunch där man inte behöver jäkta utan kan sitta kvar och prata en stund.

Inom kort utökas verksamheten med studiecirklar där Bosse Lundmark själv ska hålla i en cirkel om luffarslöjd. Sedan planeras för en snickarcirkel.

– Redan nu finns bridge en dag i veckan och en grupp som knypplar, säger han.

Huset som har ett par studierum och en större samlingssal används även av kommunen för en öppenvårdsgrupp. Den leds av Jan Hultkrantz och bygger på kognitiv beteendeterapi. Han räknar med att verksamheten ska utvidgas till anhörigträffar. Kursen går måndagar och fredagar och han ser sopplunchen som ett tillfälle att skapa social gemenskap utanför.

Lokalen passar även för teater och i början av mars kommer Folkteatern med sin uppsättning, Älgaslaget. Första lördagen i mars ordnas en loppis i lokalen något som Bosse Lundmark hoppas ska få fler att inse att lokalen passar för många aktiviteter.

Mer läsning

Annons