Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IT-arbete på ABF en förebild

HOFORS
Det IT centra som sedan ett par år byggts upp vid ABF i Hofors ska utvecklas till ett forskningscentra och samtidigt få stå modell för en liknande utveckling i hela landet.

Annons
Målet är att inom tre år etablera liknande centra i 50 kommuner i landet med minst 15 anställda på varje plats.
Syftet med modellen är att ge långtidssjukskrivna, långtidsarbetslösa och lönebidragsanställda möjlighet att bygga upp kompetens inom IT området och administration för att i många fall kunna hitta jobb på den öppna arbetsmarknaden.

Flera olika tjänster
Från Hofors sida har man speciellt arbetat för att ta över och driva administration för olika föreningar. De tjänster som erbjuds är skötsel av olika register, bokföring och fakturering liksom utveckling av Websidor. Andra arbeten kan vara telefonpassning, information och framställning av olika informationsmaterial.
Kommunstyrelsen ställer sig bakom en etablering och utveckling i Hofors och från näringslivsenheten ska man hjälpa till att marknadsföra modellen och få resurser för att bygga upp ett utvecklingscentra. Med kommunens hjälp ska man även försöka hitta en lämplig organisatorisk driftsform.
Den modell som tagits fram i Hofors har mötts med många positiva omdömen och skulle väl kunna tjäna som en förebild, menar kommunalrådet Marie-Louise Dangardt.
ULF GRANSTRÖM

Mer läsning

Annons